Projekten

De Federatie historie Sittard-Geleen-Born werkt intern of samen met partners aan onderstaande projecten.

Wandeling stadspark Sittard

Een wandeling door het stadspark van Sittard, de eenden- en de roeivijver, de evenementenvlakte met de entree van het voormalige openluchtzwembad, wandelpaden en beken. Het stadspark is niet alleen vermaard om zijn totaalvorm, maar ook door zijn grote variëteit bomen. Reden om ook daar aandacht aan te besteden. De verschillende andere elementen, zoals kunstwerken, stenen sluis etc. maken een bezoek aan het park nog boeiender.
Klik hier voor meer informatie.

GPS routes

PDA-wandelingen, een nieuwe manier van de gemeente verkennen...
In Sittard-Geleen worden momenteel door de federatie historie Sittard-Geleen–Born samen met het stadsarchief Sittard-Geleen en enkele scholen en andere partners meerdere wandelingen ontwikkeld waarbij niet als vanouds een boekje, een stuk papier of de VVV-gids de leidraad is, maar een kleine handcomputer.
Klik hier voor meer informatie.

Het Claustrum Ontsloten (Sittard)

"Het claustrum onsloten", het zijn maar enkele woorden, met echter vele betekenissen. Het woord claustrum heeft te maken met het kapittel van St.Petrus te Sittard. In 1299 opgericht, is het kapittel heer en meester over een eigen rechtsgebied, de "immuniteit". De kapittelheren waren dus immuun voor bemoeienissen van bijvoorbeeld de stadsbestuurders…

Nu verandert die situatie. In een uniek samenwerkingsproject tussen stadsarchief Sittard-Geleen, Vereniging Sittards Verleden en Stichting Historie Sittard wordt langzaam maar zeker een kluis vol geheimen ontsloten. De sleutel heeft u zelf in handen… Gaat u mee?
Klik hier voor meer informatie.

 

Stadswandeling Sittardse Cultuurdragers

Deze stadswandeling werd door de SHS gerealiseerd ten behoeve van de prof.dr.Timmersstichting bij gelegenheid van de presentatie van het boek: "Sittardse Cultuurdragers 1299 - 1999" dat op 12 november 2000 het licht heeft gezien.
Klik hier voor meer informatie.